Steun ons en help Nederland vooruit

Marius Ekamp

Raadslid

Best

Over Marius Ekamp Raadslid D66

Laat ik voor deze keer bij mezelf beginnen. Mijn naam is Marius Ekamp, ik ben 26 jaar en ik ben in november 2020 geïnstalleerd als (jongste) Raadslid voor D66. Naast Raadslid ben ik financieel adviseur voor de gemeente ‘s-Hertogenbosch en geniet ik een financiële opleiding. Verder ben ik leiding van de bevergroep van Scouting Frama. Dit zijn jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar oud. Je zou bijna denken dat ik niet genoeg tijd zou hebben om dat allemaal klaar te spelen. Maar mijn aller-slechtste of allerbeste eigenschap, net hoe je het bekijkt, is misschien wel dat ik eigenlijk nooit is even niks kan doen.

Sinds 2015 ben ik actief inde Bestse lokale politiek, als burgerraadslid. In november 2020 heb ik het stokje van Raadslid overgenomen van Peet van de Loo. Samen met KlaasJan van Hees zet ik mij in voor sociaal liberaal beleid in de gemeente Best. Ik streef naar een samenleving waar mensen mee kunnen doen. Politiek waar we naar elkaar maar vooral ook naar de mensen luisteren.

Mijn politieke interesse?

Mijn interesse ligt met name in het sociaal domein omdat dit heel dicht bij mensen staat. Van de keuzen die de gemeenteraad op dat vlak maakt, zijn veel mensen dagelijks afhankelijk. Als jij of een van je kinderen zorg nodig hebt, of financieel staat het water tot aan je lippen, dan moeten zaken wat mij betreft heel goed geregeld zijn.

Niet minder belangrijk voor mij zijn vraagstukken rondom het inrichten van de openbare ruimte en het zorgen voor een goed woon- leef en werkgebied. Het gaat hierbij om het afwegen van belangen en goed luisteren naar alle betrokken mensen.

En waarvoor ik het nog meer doe?

Verder hoop ik aan leeftijdsgenoten te laten zien dat lokale politiek ook heel erg leuk kan zijn en dat wanneer je écht wilt, je heel veel voor elkaar kunt krijgen! Kortom er is genoeg te doen, ik heb veel zin en ambitie om de komende periode in de raad van Best verder te werken aan onze mooie duurzame, sociaal-liberale gemeente Best.

 

Meer van Marius Ekamp